Ten Voorde belangrijk voor NAC

Rick ten Voorde
VOETBAL - Emmenaar Rick ten Voorde bewees zaterdagavond zijn waarde voor NAC. In de thuiswedstrijd tegen Heracles zorgde de Drent met zijn hoofd voor de verdiende 1-1, wat ook de eindstand bleek.
Ten Voorde, die vorige week ook al scoorde voor zijn nieuwe club, tegen Den Haag, scoorde elf minuten na rust met het hoofd uit een vrije bal van Jordi Buijs. Na die gelijkmaker hadden de Brabanders genoeg kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.

NAC staat door het gelijke spel nu op de 12e plaats in de eredivisie, met 24 punten uit 23 duels. De teller van Rick ten Voorde staat dit seizoen op vijf.

Mark-Jan Fledderus uit Coevorden bleef met zijn club Roda JC opnieuw ongeslagen in het huidige kalenderjaar. Thuis tegen AZ werd het 2-2. Dat betekende het vierde gelijkspel voor de club uit Kerkrade in de eerste vijf duels na de winterstop. Fledderus was bij de eerste treffer betrokken. Die viel al in de eerste minuut. Het schot van de Drent werd in eerste instantie nog gekeerd door AZ-doelman Esteban, maar in de rebound zorgde Malki voor de 1-0. Daarna ging AZ erop en erover, maar uiteindelijk werd het een terechte 2-2 in Kerkrade.

Roda JC blijft door het gelijke spel staan op de 15e plaats, net boven de streep.