Een nieuwe app en website: wat is er veranderd?

We hebben een nieuwe app en website. De app is er voor de Android telefoon en tablet en voor de iPhone en iPad. Klik op de goede link om de nieuwe app voor jouw toestel te downloaden. Als je de app van RTV Drenthe al op je telefoon of tablet hebt staan, hoef je hem niet opnieuw te downloaden, maar kun je hem in de store updaten.

In deze video leggen we uit wat er zoal is veranderd.
(Tekst gaat verder onder de video).

Het overgrote deel van de RTV Drenthe-lezers leest via hun mobiel het nieuws op de app of de mobiele website. Hier is rekening mee gehouden tijdens het maken van de website en app. Daarom is de nieuwe website smaller.

We zetten de belangrijkste veranderingen voor je op een rij.

Hoofdmenu

De breedte van je scherm bepaalt hoeveel je direct ziet van het hoofdmenu van de app en de website. Op een telefoonscherm zie je minder dan op het scherm van je laptop of desktop computer. Op je telefoon of tablet kan het daarom gebeuren dat je niet alle menuonderdelen in een oogopslag ziet. Je kunt met je vinger het menu opzij vegen, waarna je ook de ontbrekende onderdelen ziet. De menu-indeling is: Home, Nieuws, Sport, Weer, Zoek het uit!, Dossiers, Programma's, Podcasts.

Push notificaties breaking nieuws

Als je in de app een bericht wilt ontvangen bij 'Breaking nieuws', kun je hiervoor kiezen bij het installeren van de app. Doe dit ook als je in de oude app de push notificaties al had ingesteld. Als je dat niet doet, maar later toch graag deze notificaties wilt ontvangen, kan dat door rechtsonder in de app op 'meer' te drukken en vervolgens op 'instellingen' en 'notificaties'. Je kunt je aanmelden voor notificaties over Nieuws en Sport. Via de app-instellingen op je telefoon kun je het geluid van de push-notificatie uitzetten.

Nieuw notificatie geluid

Breaking nieuws wordt in de nieuwe app aangekondigd met een nieuw geluid.

Lettergrootte

Je kunt de lettergrootte vergroten of verkleinen. In de app doe je dit door rechtsonder op 'meer' te drukken en vervolgens op 'instellingen' en 'lettergrootte'. Op de website klik je op 'instellingen' en 'lettergrootte'. Je kunt de instelling ook veranderen door in een artikel op de AA-tjes rechtsboven te tikken.

Zoeken

Vanaf nu kun je ook zoeken in de app. Benieuwd wat er over een onderwerp is geschreven? Je vindt de zoekfunctie in het menu onderaan de pagina op mobiel en rechtsboven het scherm bij je laptop of desktop.

Artikel delen

Je kunt een artikel delen door rechtsboven op het 'delen'-icoon te tikken en jouw kanaal van keuze te selecteren. Je kunt kiezen tussen Twitter, Facebook, WhatsApp, LinkedIn, email of een kopie van de url.

Donkere modus in de app

Je kunt in de nieuwe app voor een zogeheten 'donkere modus' kiezen. Dit kan prettiger zijn voor de ogen. Je zet de donkere modus aan door rechtsonder in de app op 'meer' te drukken en vervolgens op 'instellingen'. Als je op 'donkere modus' drukt, kun je kiezen tussen 'automatisch', 'aan' en 'uit'. Bij 'automatisch' wordt de algemene beeldscherm-instelling van je telefoon of tablet gevolgd. Die kun je op je toestel aanpassen via Instellingen / Beeldscherm of Display / Weergave.

Streamen naar tv

Met de nieuwe app en website kun je video van de RTV Drenthe app of website afspelen op je tv-scherm, als je beschikt over Apple TV. Streamen naar Google Chromecast kan binnenkort ook.

Uitzending gemist

Onderaan het scherm bij je telefoon en tablet vind je een icoon waaronder 'TV & Radio' staat. Dat icoon brengt je naar de pagina's waarop je de live-uitzendingen van radio en tv kunt volgen, de programmagids voor radio en tv ziet en programma's kunt terugkijken. Boven het scherm met de live-uitzending vind je een rood-wit vlak, waarmee je kunt wisselen tussen de tv- en radioprogramma's. Door op een programmanaam in de programmagids te klikken, krijg je programma-informatie en de mogelijkheid om een uitgezonden aflevering te zien of horen. Via Apple TV kun je de uitzending streamen naar je tv. Streamen naar Google Chromecast kan binnenkort ook. Op je laptop of desktop vind je het 'TV & Radio' icoon rechtsboven op het scherm.

NOS nieuws

Als je de nieuwste berichten van de NOS in de app of website wilt zien, kun je dit instellen door in de website op 'instellingen' te klikken en te kiezen voor 'Toon NOS nieuws'. In de app stel je dit in door via 'meer' naar 'instellingen' en ' voorkeuren' te gaan en daar te kiezen voor 'Toon nieuws van de NOS in de app'.