'Drentse Landschap meer zichtbaar dankzij nieuw duurzaamheidscentrum'

ASSEN - Stichting Het Drentse Landschap gaat vanaf 1 januari de regie voeren over het activiteitenprogramma in het nieuwe duurzaamheidscentrum in Assen.
De natuurorganisatie heeft met de gemeente Assen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het nieuwe centrum bij het Asserbos.

"Het is belangrijk dat we zichtbaar zijn voor alle mensen die ons steunen in Drenthe", legt Sonja van der Meer van de stichting uit op Radio Drenthe. "We hebben 16.000 donateurs, waarvan de meesten in Assen wonen."

Activiteiten
De stichting gaat activiteiten organiseren in het duurzaamheidscentrum. "Kindermiddagen, excursies, lezingen, we denken zelfs aan concerten en workshops", somt Van der Meer op. De stichting hoeft geen ruimte te huren in het centrum. "Drents Landschap biedt haar menskracht aan. Maar ook de middelen, zo gaan we met de gemeente nadenken hoe het informatiecentrum eruit komt te zien. Dat kost ook geld."

Lees ook: Schapen het dak op bij nieuwe duurzaamheidscentrum in Assen

Samenwerken
De stichting is blij met de nieuwe uitvalsbasis in het centrum. "Het is heel prettig dat we nu ook fysiek met andere organisaties kunnen samenwerken en dat aan iedereen kunnen laten zien."

Het beheer van het centrum en de horeca is in handen van de Stichting Phusis. Verder zit het IVN er, dat lessen verzorgt in natuur- en milieueducatie voor de jeugd, en de praktijkschool van Pro Assen heeft er lokalen.

Openingsfeest
Het duurzaamheidscentrum heeft vier miljoen euro gekost. Morgen is de officiële opening en komend weekend is er een openingsfeest voor alle belangstellenden uit de regio Assen.
Deel dit artikel: