Twee rode kaarten maken WKE kansloos in bekertoernooi

VOETBAL - Topklasser WKE is in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi uitgeschakeld door FC Den Bosch. De profclub uit Brabant had daar wel een verlenging voor nodig, want na de reguliere speeltijd stond het nog gelijk (2-2). Crusiaal waren twee rode kaarten voor spelers van WKE, waardoor de ploeg van trainer Paul Weerman in de verlenging kansloos was (2-5).
Emmenaren incasseren vroege tegengoal

WKE keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Jordi Thomassen gaf met een schuiver vanaf rand zestien meter keeper Raymond Beukeveld het nakijken (0-1). De gasten behielden daarna het initiatief en kregen ook de betere kansen. Orlando Smeekes, vorig seizoen nog speler van WKE, kopte in vrijstaande positie de bal recht in de handen van Beukeveld en even later ging een schot van Arda Havar net naast het doel.
In de 36e minuut kwam WKE met een curieuze goal op gelijke hoogte. Keeper Kees Heemskerk wilde een terugspeelbal na voren spelen maar schoot recht tegen het lichaam aan van WKE-spits Junior Albertus, waarna de bal in het doel belandde (1-1). Kort voor de rust was FC Den Bosch nog dicht bij een doelpunt. Een inzet van Vikintas Slivka werd door verdediger Kevin Görtz maar net over het doel gewerkt.

WKE vecht zich terug in de wedstrijd

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. De Brabanders vielen aan en WKE moest verdedigen. Nadat Jordi Thomassen eerst een inzet gekeerd zag worden dor keeper Beukeveld, was het even later wel raak. Hij benutte een misverstand in de WKE-verdediging en liet Beukeveld kansloos (1-2). Maar ook deze tegenslag kwamen de Emmenaren weer te boven. Amper een minuut na de achterstand was het opnieuw gelijk. Junior Albertus kopte een corner onhoudbaar binnen (2-2).
WKE putte moed uit de gelijkmaker en kwam enkele keren gevaarlijk dicht bij het doel van de gasten. Maar juist tijdens dit offensief incasserde WKE de beide rode kaarten. Emad Sanafikhah maakte in de ogen van scheidsrechter Mulder een te harde tackle op Niek Vossebelt en kreeg direct rood. Zeven minuten later volgde een gele kaart voor Erik Eleveld na een overtreding op een speler van FC Den Bosch. Het was zijn tweede gele kaart in de wedstrijd en moest dus met rood van het veld.

Tegenstander benut numerieke meerheid

In het begin van de eerste verlenging kon WKE de tegenstander nog redelijk partij bieden. Maar daarna was het gebeurd. De spelers waren moegestreden en zo kon FC Den Bosch gemakkelijk uitlopen naar een 5-2 overwinning door doelpunten van Jordi Thomassen, Arda Havar en invaller Maarten Boddaert.