Geen vervolging in zaak overleden Sharleyne uit Hoogeveen

HOOGEVEEN - Het Openbaar Ministerie (OM) seponeert de zaak rond het overlijden van het 8-jarig meisje Sharleyne uit Hoogeveen. "We komen er niet uit", zegt persofficier Pieter van Rest op Radio Drenthe.
Sharleyne viel in juni van de negende verdieping van de flat De Arend in Hoogeveen. De moeder van het meisje, een 35-jarige vrouw uit Hoogeveen werd aangehouden en later ook weer vrijgelaten.

Frustrerend
Volgens het OM zijn er geen concrete aanwijzingen voor een delict of een strafbaar feit. "Eigenlijk weten we niets", zegt Van Rest. "Dat is het frustrerende."

Om te kunnen achterhalen hoe het meisje om het leven is gekomen heeft er sectie op het lichaam plaatsgevonden. "We weten dat ze gevallen is en daardoor is komen te overlijden, maar wat eraan vooraf is gegaan weten we niet. We kunnen er geen beeld van krijgen."

Geen antwoorden
"Het is voor iedereen heel onbevredigend. Vooral voor de nabestaanden, onder andere de vader", laat Van Rest weten. "Die wil weten wat er precies is gebeurd en hoe het heeft kunnen gebeuren. We kunnen helaas geen antwoord geven op die vragen. Dat betekent dat we er een punt achter moeten zetten."

Volgens Van Rest is het mogelijk dat het onderzoek heropend wordt, als iemand precies kan vertellen wat er die nacht is gebeurd. "In theorie is dat altijd mogelijk. De kans dat dat gebeurt, kan ik niet zo goed inschatten. Het is op dit moment in ieder geval niet gelukt."Sharleyne
Maandag 8 juni kreeg de politie even na half twee in de nacht de melding dat het meisje van de flat was gevallen of gesprongen. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. Haar knuffelbeertje lag ook op de grond.

Lees ook: Ooggetuige Hoogeveen: Ik zag haar knuffel naast haar op de grond liggen

Sharleyne zat op basisschool De Morgenster in Hoogeveen. Daar werd - net als in de wijk - geschokt gereageerd op het overlijden van het meisje. Buurtbewoners hielden een minuut stilte voor het meisje. Op 16 juni werd Sharleyne begraven.
Deel dit artikel: