Advocaat wurgzaak Emmen: Te veel onduidelijkheid over de doodsoorzaak

EMMEN - Misschien was de man van Bieuwke O. al overleden aan een alcoholvergiftiging, voordat zijn vrouw hem probeerde te wurgen. Dat zegt O.'s advocaat Tjalling van der Goot op Radio Drenthe.
De Emmense werd vorige week
en tbs voor het wurgen van haar man. Ze probeerde ook haar dochter te wurgen met een sjaal.
Verwurging
"Tot dusver zijn we ervan uitgegaan dat het een verwurging zou zijn. Dat heeft zij zelf ook bekend, maar deskundigen zeggen dat er zo'n hoog gehalte alcohol in het lichaam van haar man was, dat dat ook de dood kan verklaren", legt Van der Goot uit. "Er is zo veel discussie over, zo veel onduidelijkheid, dat ik vind dat de rechtbank extra moet motiveren waarom voor verwurging als doodsoorzaak is gekozen."
Uitleggen
De rechtbank Assen zei in het vonnis dat het meer voor de hand ligt dat de man van Bieuwke O. door verwurging om het leven is gekomen. "Dat wordt niet goed uitgelegd in het vonnis", zegt Van der Goot. Nieuw onderzoek naar de doodsoorzaak ligt voor de advocaat niet voor de hand. "Ik ben het eens met wat de deskundigen zeggen. De vraag is welke conclusies je daaruit moet trekken."
Het beroep dient binnen een half jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.