Medicijntester vertrekt na 25 jaar uit Zuidlaren

ZUIDLAREN - Geneesmiddelenonderzoeker PRA Health Sciences vertrekt komende zomer uit Zuidlaren. De medicijntester zit al ongeveer 25 jaar in het karakteristieke gebouw het Noordersanatorium aan de Stationsweg.
Dat is de plek waar vroeger een psychiatrische inrichting zat.

Naast het ziekenhuis

PRA Health Scienes verhuist naar een nieuw pand bij het Martiniziekenhuis in Groningen. Het bedrijf wil graag een directe verbinding met het ziekenhuis zodat er beter voor de vrijwilligers, die medicijnen testen, gezorgd kan worden als er iets mis gaat. Verder komt het de samenwerking met medisch specialisten ten goede.

Strenge regels

Het nieuwe onderkomen wordt naar de specifieke wensen van de geneesmiddelenonderzoeker gebouwd. Dat was in Zuidlaren wel anders. Omdat het Noordersanatorium een monument is, gelden er strenge bouwregels en zijn de mogelijkheden tot verbouwing dus beperkt.

Hoge kosten

Omdat er alleen enkel glas in het gebouw zit, zijn de stookkosten in de winter hoog. Dat is nog een reden voor het vertrek van de medicijntester uit Zuidlaren.
Wie of wat er vanaf komende zomer in het pand komt, is nog onbekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.