Beheerder De Stip: Groot mensenpark vol kunst op oude plek dierentuin Emmen

EMMEN - Over een paar maanden begint het Dierenpark Emmen aan de grote verhuizing naar het nieuwe park. En dat betekent dat het oude park in het centrum leeg komt te staan.

Wat er met die plek moet gebeuren is nog steeds onduidelijk. Als het aan kunstenaarsgroep De Toyisten ligt, wordt De Stip, de beschilderde gasbol van Emmen, naar de savanne verplaatst.

Mensenpark vol kunst
Maar er zijn meer plannen. Henk Goslinga, van stichting Living Industry, die De Stip in beheer heeft, wil meer. "Een groot mensenpark waar naast De Stip nog meer kunstwerken komen te staan."

Parc Güell
Dat hoeven volgens Goslinga niet perse kunstwerken van de toyisten te zijn. "Ook andere kunstenaars zijn welkom." Het oude dierenpark zou dan een soort Parc Güell worden net als in Barcelona. Dat park staat vol met werken van de bekende kunstenaar Gaudí.

Gaudí en de Toyisten
"Van tevoren wist men ook niet wat er met Parc Güell zou gebeuren. Over Gaudí werd ook een beetje gek gedaan en Barcelona zag er ook niet zoveel in. Maar nu trekt zijn meesterwerk, de kerk Sagradá Familia, miljoenen bezoekers per jaar." aldus Goslinga. Die overigens geen miljoenen publiek in Emmen verwacht.

Nieuwe naam
Goslinga heeft ook al een naam voor het park bedacht: "Het Rensenpark". Vernoemd naar de oprichters van het Dierenpark de familie Rensen.

De gemeente Emmen besluit de komende maanden wat er op de plek van het oude dierenpark komt. Overigens kunnen mensen met ideeën deze indienen bij de gemeente.
Deel dit artikel: