Meiden knippen haar af voor overleden vriendinnetje

ZUIDWOLDE - Martine hield van tekenen, dansen en meidengroep K3. Haar klasgenootjes van basisschool Het Groene Hart in Zuidwolde nemen haar elke jaar in gedachten mee naar de volgende klas.
Ter herinnering aan hun vriendin, laten Roos en Sacha vandaag hun haar afknippen in de klas. Hun vriendinnetje krijgen ze er niet mee terug, maar het leven voor andere kinderen met kanker wordt een beetje beter.

30 centimeter
Twee vlechten van bijna dertig centimeter lang worden afgeknipt. "Hier wordt een pruik van gemaakt voor kinderen die ziek zijn en geen haar meer hebben door chemokuren", zegt Roos. De meiden vinden het wel spannend, maar spijt hebben ze niet.

Geld inzamelen
De rest van de klas gaat deze week geld inzamelen voor de stichting Haarwensen. De stichting zorgt dat kinderen met kanker een pruik van echt haar kunnen dragen. "We gaan klusjes doen. Auto's wassen bijvoorbeeld en langs de deuren", zegt vriendin Veerle. Een supermarkt en een autowasstraat in Zuidwolde doen ook mee aan de actie. Vrijdag wordt bekend hoeveel geld groep 8 heeft opgehaald.

Hersentumor
Martine overleed vijf jaar geleden aan een hersentumor. Ze zat toen in groep drie. Eind van dit schooljaar valt de klas uit elkaar, omdat iedereen naar een andere middelbare school gaat. De kinderen staan daarom nog een keer met z'n allen stil bij de dood van Martine.
Meer over dit onderwerp:
Haarwensen knippen Zuidwolde Gemeente De Wolden
Deel dit artikel: