Eindsprint voor glasvezel in Midden-Drenthe

SMILDE - Het gaat moeilijker dan verwacht en daarom gaan ze in Midden-Drenthe de deuren langs voor glasvezel. Raadsleden, een wethouder en ambassadeurs voor de snelle internetverbinding begonnen vanavond in het buitengebied bij Smilde.
Twintig procent van de huishoudens in Midden-Drenthe moet zich nog inschrijven, om de benodigde 65 procent te halen.
Hard aan trekken
Het valt initiatiefnemer Peter de Vries van Sterk Midden-Drenthe tegen dat de buit nog niet binnen is. "Ja, ik had verwacht dat mensen beter zouden begrijpen dat ze nu een unieke mogelijkheid hebben. Maar we moeten er zo hard aan trekken."
Nu of nooit?
"We moeten gas bij geven, want als het nu niet lukt, dan komt het hier de komende tien-twintig jaar echt niet", zegt De Vries. Mensen die de campagneleden aan de deur krijgen zeggen niet gelijk 'ja'. Er is ook al een winkel in Beilen om mensen over te halen om in te schrijven.
Wat vindt de vrouw ervan?
"Ik word even overvallen, zo aan de deur", aldus een bewoner van het buitengebied "Als ze voor een collecte aan de deur komen, geef ik meteen. Maar nu wil ik me eerst beter informeren. En ik ga met m'n vrouw overleggen."
In november moet duidelijk zijn of het buitengebied van Midden-Drenthe glasvezel krijgt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.