Inspectie Jeugdzorg onderzoekt Hoogeveense Sharleyne

HOOGEVEEN - Er wordt een nieuw onderzoek gestart naar Sharleyne, het 8-jarige meisje uit Hoogeveen dat in juni om het leven kwam toen ze van flat De Arend viel.
Het onderzoek wordt gedaan door de Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie Gezondheidszorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie.

Lees ook: Geen vervolging in zaak overleden Sharleyne uit Hoogeveen

Verwaarloosd
De vader van Sharleyne wil dat de Inspectie Jeugdzorg de dood van zijn dochter onderzoekt, omdat hij vermoedt dat ze verwaarloosd werd door haar moeder. Na een vooronderzoek heeft de Inspectie Jeugdzorg besloten om het onderzoek samen met de andere partijen voort te zetten. Mogelijk wordt niet de dood van Sharleyne onderzocht, maar de periode die aan het drama vooraf ging.

Moeder geen verdachte
Het Openbaar Ministerie deed 2,5 maand onderzoek naar de dood van het meisje en de rol van haar moeder daarin. Daaruit kwamen geen concrete aanwijzingen voor een strafbaar feit naar voren. Het OM seponeerde de strafzaak en ziet de moeder niet langer als verdachte. De vader van Sharleyne kondigde aan een procedure te starten om inzage in het onderzoek van het OM te krijgen.

Lees ook: Meisje (8) overlijdt na val of sprong van flat in Hoogeveen, moeder aangehouden
Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen Gemeente Hoogeveen Sharleyne
Deel dit artikel: