Inspectie Jeugdzorg onderzoekt Hoogeveense Sharleyne

Knuffels bij de flat waar het meisje dood werd gevonden (Rechten: Persbureau Meter)
Knuffels bij de flat waar het meisje dood werd gevonden (Rechten: Persbureau Meter)
HOOGEVEEN - Er wordt een nieuw onderzoek gestart naar Sharleyne, het 8-jarige meisje uit Hoogeveen dat in juni om het leven kwam toen ze van flat De Arend viel.
Het onderzoek wordt gedaan door de Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie Gezondheidszorg en de Inspectie Veiligheid en Justitie.
Verwaarloosd
De vader van Sharleyne wil dat de Inspectie Jeugdzorg de dood van zijn dochter onderzoekt, omdat hij vermoedt dat ze verwaarloosd werd door haar moeder. Na een vooronderzoek heeft de Inspectie Jeugdzorg besloten om het onderzoek samen met de andere partijen voort te zetten. Mogelijk wordt niet de dood van Sharleyne onderzocht, maar de periode die aan het drama vooraf ging.
Moeder geen verdachte
Het Openbaar Ministerie deed 2,5 maand onderzoek naar de dood van het meisje en de rol van haar moeder daarin. Daaruit kwamen geen concrete aanwijzingen voor een strafbaar feit naar voren. Het OM seponeerde de strafzaak en ziet de moeder niet langer als verdachte. De vader van Sharleyne kondigde aan een procedure te starten om inzage in het onderzoek van het OM te krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl