Emmen staat in top drie van gelukkigste inwoners

EMMEN - Woon je in Emmen, dan hoor je bij de gelukkigste mensen van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Emmenaren staan in de top drie van de grootste gemeenten en zijn gelukkiger dan bijvoorbeeld de inwoners van Amsterdam en Rotterdam. Dat blijkt uit onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Cadeautje

Vier Emmenaren maakten daarom een film vol met geluksmomenten van inwoners. "Wij hopen andere mensen hiermee een kleine glimlach te geven. Een gelukscadeautje vanuit Emmen", vertelt regiomarketeer Dènis Assen. Hij is een van de initiatiefnemers van de film. Naast Assen werkten ook gitarist Bernard Gepken, filmmaker Thomas Nauw en economiedocent René Katerberg mee.

'Het gaat om gevoel'

Opvallend is dat Emmen in veel andere onderzoeken juist heel slecht scoort. "Dat zijn onderzoeken waarbij het om feitelijke gegevens gaat zoals de afstand tot de zee en het aantal oude panden in de binnenstad. Dit onderzoek gaat over gevoel, het subjectieve. En daar doet Emmen het heel erg goed in", zegt Assen.
Het is overigens niet het eerste filmpje dat regiomarketeer Assen heeft laten maken. Na een negatieve uitzending van het programma Brandpunt over Emmen kwam hij met een nieuwe en positieve aflevering.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.