Superprestige Gieten komt te vroeg voor Mathieu van der Poel [update met video]

VELDRIJDEN - Regerend wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel won vorig jaar nog de Superprestige in Gieten. Voor komende zondag moet hij afzeggen in verband met een slepende knieblessure.
Komt hij wel of komt hij niet? Dat is al weken de vraag in Gieten. Vorige week tijdens de persconferentie leken de voortekenen goed, maar de waarheid is anders.

Geen operatie
De Brabander werkte woensdag een training af om het gewricht te testen en doorstond die oefensessie zonder klachten, waardoor een operatie niet nodig leek te zijn. Vrijdag onderging hij alsnog een operatie. De veldrijder heeft zeker drie weken nodig om te herstellen.

Linker- en rechterknie
Van der Poel had problemen met zijn knie door een val eind augustus in de Tour de l'Avenir, een wegwedstrijd in Frankrijk. Hij had hechtingen nodig voor een wond in zijn rechterknie, maar het was zijn linkerknie die daarna voor de meeste problemen zorgde.

Rentree
Het is nog niet bekend wanneer Van der Poel zijn rentree kan maken. De zoon van oud-renner Adrie van der Poel hoeft in ieder geval niet het gehele veldritseizoen te missen.
Deel dit artikel: