Sjoukje van Oosterhout naar Brussel voor jeugdwerkloosheid

Sjoukje van Oosterhout gaat naar Brussel (archieffoto RTV Drenthe)
Sjoukje van Oosterhout gaat naar Brussel (archieffoto RTV Drenthe)
GIETEN - Sjoukje van Oosterhout reist morgen af naar Brussel voor een evenement over jeugdwerkloosheid in Nederland en Spanje. Dat organiseert zij als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken, samen met de Spaanse Jeugdraad en verschillende Europarlementariërs, waaronder Agnes Jongerius.
De 22-jarige dochter van burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze is sinds vorig jaar jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken.
'Jongeren als laatste gehoord'
"Er komen vijftig Nederlandse en vijftig Spaanse jongeren die werkloos zijn, of zijn geweest. Zij gaan in gesprek met Europarlementariërs en experts om hun ervaringen te delen", zegt Van Oosterhout. "We gaan op zoek naar oplossingen."
"Het is absurd dat als het gaat om jeugdwerkloosheid, jongeren de laatste zijn die om hun mening gevraagd worden. Hoog tijd om daar iets aan te doen."
Jeugdwerkloosheid in Nederland neemt af
In Nederland neemt de jeugdwerkloosheid af, maar volgens Van Oosterhout zijn er nog veel jongeren die niet aan de bak komen. Ook zouden veel jongeren onder hun niveau werken. In Spanje ligt het percentage jeugdwerkloosheid ongeveer op vijftig procent.
De Europese Commissie krijgt na afloop aanbevelingen voor een effectiever beleid op het gebied van jeugdwerkloosheid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.