Zwembad Plons in Vries voor een avond hondenzwembad

VRIES - Blaffende viervoeters in het zwembad, dat gebeurde vanavond bij Zwembad Plons van Koninklijke Visio de Brink in Vries. Het zwembad sluit het komende half jaar voor een grondige renovatie, maar voordat de stop eruit getrokken werd, mochten honden nog wat baantjes trekken.
Tijdens het zwemmen zijn er alleen maar blije gezichten te bespeuren in het zwembad. "Veel mensen vroegen ons al eens of ze met hun hond ook in het water mochten zwemmen. Dat is normaal gesproken natuurlijk niet mogelijk. Maar omdat het nu de laatste avond van het zwembad is dachten we: kom, we gaan met de honden het water in", vertelt een enthousiaste Frits Colenbrander van Koninklijke Visio.

"Ik heb nog geen wanblaf gehoord", vervolgt Colenbrander, die positief terugkijkt op de zwemavond voor honden.

Lees ook: Renovatie zwembad Plons in Vries gaat door: 'Een resultaat waar je alleen van kunt dromen'

Renovatie
Ruim een jaar geleden begon het bad de actie Red Zwembad Plons omdat er 700.000 euro nodig was voor een renovatie. Dat geld is nu bij elkaar. Het zwembad is normaal gesproken bedoeld voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Om het zwembad aan de modernste eisen te laten voldoen, wordt het nu helemaal gestript en opnieuw opgebouwd.

Ambassadeurs
Het afgelopen jaar hebben verschillende ambassadeurs uit de sport geholpen om de benodigde 700.000 euro bij elkaar te krijgen. "Zwemmende honden heb ik nog niet vaak gezien", vertelt ambassadeur Herbert Dijkstra. "Maar het is een mooie afsluiting en past helemaal bij de sfeer hier. Geweldig hoe ze dit doen."

Lees ook: Kemkers schenkt Sportprijs aan zwembaden in Vries en Peize

De sportverslaggever van de NOS heeft zich het afgelopen jaar samen met zwemster Ranomi Kromowidjojo en oud-schaatscoach Gerard Kemkers ingezet om geld binnen te halen. Dijkstra weet ook persoonlijk wat het belang is van Zwembad Plons in Vries.

Samen zwemmen
"Mijn neefje is gehandicapt en zwemt hier, en ik zwem af en toe met hem. Hij kan heel slecht lopen, maar als je hem in het water ziet dan is hij een heel ander mens. Dan is hij vrij, dan kan hij bewegen. Hier kan je echt niet zonder, en dat geldt voor alle kinderen en volwassenen hier."

Lees ook: Zwembad Plons in Vries haalt half miljoen euro op voor renovatie

Stop eruit
Aan het eind van de avond trokken ambassadeurs Dijkstra en Kemkers symbolisch een grote stop uit het bad. Rond april moet het vernieuwde zwembad klaar zijn voor gebruik. Visio de Brink hoopt dat Ranomi Kromowidjojo het zwembad komt openen.
Deel dit artikel: