Aardbeving van 2.3 op schaal van Richter bij Emmen

EMMEN - Emmen is gisteravond getroffen door een aardbeving.
Volgens het KNMI had de beving de kracht van 2.3 op de schaal van Richter. Uit de omgeving van Emmen, Klazienaveen en Zuidbarge komen ook meldingen dat de beving gevoeld is. De beving was rond 23.34 uur volgens het KNMI.

Epicentrum ten noorden van Noordbarge
Het epicentrum van de beving lag ten noorden van de wijk Noordbarge, dichtbij de Schapenveenweg, laat Läslo Evers van het KNMI weten. Evers weet nog niet wat de oorzaak van de beving is. "Dat is nog te vroeg om te zeggen, dat moeten we uitzoeken."

Ook in Emmermeer en Noordsleen is de beving gevoeld, aldus verschillende bewoners.

Beving in Groningen
Rond 20.05 uur was er ook een aardbeving bij het Groningse Hellum. Die was 3.1 op de schaal van Richter. De bevingen in Drenthe en Groningen hebben waarschijnlijk niets met elkaar te maken, zegt Evers. "De twee plaatsen liggen ongeveer vijftig kilometer bij elkaar vandaan." De beving bij Hellum heeft volgens Evers wel te maken met gaswinning.

NAM
De NAM laat in een eerste reactie aan RTV Drenthe weten kennis te hebben genomen van de beving bij Emmen. "De oorzaak van de beving moet nog onderzocht worden. Tot die tijd willen we er niet op vooruit lopen of over speculeren", aldus een voorlichter.

Er zijn volgens de NAM nog geen schademeldingen binnengekomen na de beving bij Emmen.

Lees ook: Flinke aardbeving in wijde omtrek te voelen
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Emmen Klazienaveen aardbeving
Deel dit artikel: