Eerste bewoner vrijstaat Wonderland gearriveerd

Rob Pietersen is de eerste bewoner van de vrijstaat.
Rob Pietersen is de eerste bewoner van de vrijstaat. © RTV Drenthe / Steven Stegen
COEVORDEN - De initiatiefnemers van de vrijstaat Wonderland laten er geen gras over groeien. De eerste bewoner van de onafhankelijke ministaat bij Coevorden is inmiddels gearriveerd.
Op het miniscule stukje niemandsland op het Europark staat Rob Pietersen met zijn pickup-truck die is omgebouwd tot een soort woonwagen. Pietersen is de eerste bewoner van de vrijstaat. "Ik blijf hier een aantal dagen, maar daarna zullen anderen mijn plek innemen. Het plan is dat vanaf nu hier altijd iemand is", aldus Pietersen.
Illegaal kamperen
Pietersen wacht rustig af hoe de omgeving reageert op zijn aanwezigheid. Hij staat met zijn wagen op een steenworp afstand van het bedrijf Intergas. "Volgens Nederlandse regels ben ik illegaal aan het kamperen. Maar ja, dit is geen Nederland hè, maar onze vrijstaat. Als de politie komt, dan zie ik wel wat er gebeurt. We zijn absoluut niet op zoek naar confrontaties."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.