Ook Superprestige Gieten prooi voor Van Aert

VELDRIJDEN - De 21-jarige Belg Wout van Aert heeft vanmiddag de Superprestige van Gieten gewonnen. Twee rondes voor het einde reed hij weg bij Lars van der Haar uit Woudenberg. Van Aert won alle vier wedstrijden waarin hij dit seizoen van start ging.
Voor Van der Haar waren de druiven extra zuur. Hij werd voor de derde keer op rij tweede in Gieten. De Belg Tim Merlier won de sprint van de achtervolgers en finishte als derde, omdat zijn landgenoot Sven Nys in de eindsprint uit zijn pedaal schoot.

Ontsnapping
Van Aert leidde eerst de achtervolging op de ontsnapte David van der Poel. Met Van der Haar haalde hij de Nederlander halfwege koers bij. Van der Poel moest het sterke duo snel laten gaan. Iets meer dan twee ronden voor het einde moest ook Van der Haar eraan geloven. Van Aert, die vorig jaar in Gieten nog de wedstrijd bij de Beloften wist te winnen, kwam daardoor solo aan.

Erelijst
Eerder dit seizoen was hij al de beste in Las Vegas, Neerpelt en Erpe-Mere. Grote afwezige in Gieten was Mathieu van der Poel. De winnaar van vorig jaar werd vrijdag geopereerd aan zijn knie.

Bij de vrouwen was de winst voor de Belgische Sanne Cant. Beste Nederlandse was Maud Kaptheijns: vijfde.

Lees ook: Jens Dekker wint Superprestige Gieten bij junioren
Lees ook: Oosterman tevreden met twaalfde plek in Gieten

Bekijk hier de samenvatting van de Superprestige in Gieten.
Meer over dit onderwerp:
Superprestige Gieten Wout van Aert Gieten
Deel dit artikel: