Kunst of vandalisme? Tentoonstelling van Banksy in Zuidlaren

ZUIDLAREN - Marriël Edzes van het Doe Museum in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren is duidelijk: het werk van graffitikunstenaar Banksy is kunst. "Daarom hebben we het hier ook, maar ik snap wel dat sommige mensen het een vandaal vinden."
Banksy is een Britse kunstenaar die bekend is geworden door zijn muurschilderingen op andermans gebouwen. Zijn graffitiwerken hebben vaak een politieke boodschap en zijn humoristisch. In Zuidlaren zijn sinds dit weekend 125 prints van muurschilderingen, schilderijbewerkingen, films en remakes van objecten gemaakt door Banksy te zien.

Nieuw kunstwerk
Om de opening van de expositie een feestelijke tintje te geven hebben drie graffitikunstenaars een nieuwe werk gemaakt in het museum. Vandaag spuitte Caspar van Adrichem een portret van een bekende Afghaanse vluchtelinge op de muur. "Iedereen in de wereld praat over vluchtelingen en Banksy maakt ook altijd werk over wat er nu speelt", legt Van Adrichem uit.

Wie is Banksy? Lees hier meer!

Tof
Het is zondag nog niet zo druk tijdens de expositie, maar de kenners zijn onder de indruk. "Tof", zo typeert Van Adrichem de tentoonstelling. Banksy-liefhebber Herman Frikken zegt: "Ik vind het heel mooi dat je het verhaal achter het kunstwerk kunt lezen."

De tentoonstelling over het werk van Banksy is nog tot 28 februari te zien in het Doe Museum in Zuidlaren.
Deel dit artikel: