55-plusstatus van woningen Hoogeveen onder druk: 'Dit heeft ons overvallen'

De Pronckstraat in Hoogeveen (Rechten: Google Streetview)
De Pronckstraat in Hoogeveen (Rechten: Google Streetview)
HOOGEVEEN - Bewoners van 55-plushuurwoningen in Hoogeveen zijn bezorgd. Verhuurder Woonconcept is van plan de 55-plusstatus te laten verdwijnen.
Het gaat om de appartementen aan de Pronckstraat, Bouwmeesterstraat en Schilperoortstraat.


Slapeloze nachten

Jaap Spaans van de bewonerscommissie kreeg het nieuws vrijdag via een mail binnen. "Het heeft veel onrust veroorzaakt. Mensen hebben er last van en hebben slapeloze nachten. We hebben gereageerd door een protestbrief te schrijven aan Woonconcept", aldus Spaans.

Overvallen

De appartementen zouden moeilijk te verhuren zijn. "Dit heeft ons overvallen", zegt Spaans op Radio Drenthe. "We hebben weleens gehoord dat af en toe een woning wat moeilijker verhuurbaar is." Maar Spaans had niet verwacht dat daardoor de 55-plusstatus in het geding zou komen.
De 55-plusstatus is belangrijk volgens Spaans. "Mensen hebben bewust gekozen voor een 55-plushuurwoning. Mensen willen een wat rustigere plek hebben, juist in deze tijd dat mensen langer blijven thuiswonen. Wij willen eerst onderliggende cijfers zien", zegt Spaans.

Overleg

Woonconcept wil binnenkort om tafel gaan zitten met de huurders om over de status te praten. De verhuurder benadrukt dat het voorlopig om een voornemen gaat en de 55-plusstatus nog niet definitief vervalt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.