Dit zijn ze: de schone Drentse deernes op De Boerinnen Kalender

ASSEN - De vorige editie ontbraken ze volledig, maar dat komt voor De Boerinnen Kalender 2016 helemaal goed: vijf Drentse schoonheden staan er op de sexy agrarische kalender.

De zusjes Mariëlle en Yvonne Offerein uit Dwingeloo, Shanice Roozeboom uit Meppel, Angela Gol uit Dwingeloo en Janien Talens uit Hooghalen prijken met een foto in de nieuwste uitgave.


Lees ook: Boerinnen Kalender gepresenteerd: 'Ik heb een dag extra!'


Sterk vertegenwoordigd
Het Noorden en Oosten van Nederland zijn sterk vertegenwoordigd op De Boerinnen Kalender 2016. Van de zestien plattelandsmeiden die erin staan komen veertien uit Drenthe, Groningen, Friesland of Overijssel. De kalender wordt volgende week vrijdag gepresenteerd.


Lees ook: Boerinnen uit Drenthe doen het goed op De Boerinnen Kalender

Van nul naar vijf
Vorig jaar stond er geen enkele Drentse boerin op de kalender. Toen is RTV Drenthe zelf een zoektocht gestart naar de mooiste boerin van Drenthe, om als dertiende maand te kunnen toevoegen aan de kalender. Paulien Stapel uit Meppel won die verkiezing.


Volgens de organisatie van De Boerinnen Kalender heeft het initiatief van de omroep er mede voor gezorgd dat het aantal Drentse aanmeldingen enorm is toegenomen ten opzichte van eerdere edities.