Wheemhuus in Zuidwolde wordt gezondheidscentrum

Nieuwe toekomst voor het Wheemhuus in Zuidwolde (archieffoto RTV Drenthe)
Nieuwe toekomst voor het Wheemhuus in Zuidwolde (archieffoto RTV Drenthe)
ZUIDWOLDE - Het Wheemhuus aan de Tonckensstraat in Zuidwolde krijgt geen culturele bestemming, maar wordt een gezondheidscentrum. Gemeente De Wolden heeft het pand verkocht aan een fysiotherapeut.
Jarenlang was het pand oefenruimte voor
Woudklank en dependance van de muziekschool uit Hoogeveen. Na het vertrek van deze gebruikers kwam ook de onzekerheid over de toekomst van het pand.

Geen geld

Initiatiefnemers uit het dorp wilden het pand gaan gebruiken voor culturele activiteiten, maar het gebrek aan geld bleek daarbij het grootste struikelblok.

Alternatieve zorg

De gemeente heeft nu een koper gevonden die het pand wil verbouwen tot gezondheidscentrum voor alternatief-complementaire zorg (acupunctuur, homeopathie en chiropractie) en reguliere zorg (logopedie, fysiotherapie of ergotherapie).
Onveranderd
Het pand gaat inwendig behoorlijk op de schop. Aan de buitenkant zal niets veranderen, en dat is geheel volgens de wens van de Wolder gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.