Geëvacueerde bewoners Ama Ina hele week opgevangen in Jannes van der Sleedenhuis

HOOGEVEEN - De geëvacueerde bewoners van wooncentrum Ama Ina in Hoogeveen worden opgevangen in het Jannes van der Sleedenhuis. Zij zullen daar in eerste instantie een week verblijven.
In totaal acht huizen in de nabije omgeving van het woonzorgcentrum zijn beschadigd door de drukgolf en rondvliegend puin. Volgens de brandweer is het gebouw voorlopig en misschien zelfs definitief onbewoonbaar.

Explosie
In Ama Ina wonen mensen met een beperking. Vanochtend ontstond een enorme ravage na een gasexplosie in een van de woningen van de locatie van zorgorganisatie De Noorderbrug. De bewoner van dat huis raakte zwaargewond, meer is er over zijn toestand niet bekend. In totaal waren er op het moment van de explosie zeven mensen in het gebouw, vier bewoners en drie zorgverleners.

Lees ook: 'Het leek wel een bom die afging'

Het echtpaar dat tegenover het wooncentrum woont, kan voorlopig ook niet naar huis. De ramen van hun woning zijn gesprongen. Het echtpaar heeft onderdak bij kennissen.

Lees ook: Gasexplosie oorzaak van ravage in Hoogeveen

Inloopavond
Om 19.30 uur is er in de kerk achter het wooncentrum een inloopavond, waar bewoners en omwonenden vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen.

Lees ook: Explosie en brand bij wooncentrum De Noorderbrug in Hoogeveen
Deel dit artikel: