Regels verkiezing Drents politicus van het jaar

RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden houden samen voor de vierde maal de verkiezing Drents politicus van het Jaar. Alle actieve Drentse politici dingen mee naar de titel: Kamerleden, ministers, staatssecretarissen, senatoren, gedeputeerden, Statenleden, wethouders en raadsleden. De Drentse burger wordt van harte uitgenodigd om kanshebbers te nomineren.
Een jury, bestaande uit journalisten van Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe, kiest uit de voorgedragen kandidaten uiteindelijk een winnaar. De winnaar Drents Politicus van het Jaar wordt op vrijdag 11 december bekend gemaakt.
Naast de verkiezing van de Drents politicus van het jaar wordt ook een talentprijs toegekend. Voor deze prijs komen alle Drentse politici in aanmerking, mits ze in hun eerste termijn zitten. Ook hiervoor kan het publiek kandidaten nomineren. Een politicus voordragen kan tot en met vrijdag 13 november 12 uur 's middags via de website drentspoliticusvanhetjaar.nl
De vorige winnaars van de titel 'Drents politicus van het Jaar' waren CDA-Tweede wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen (2013) en gedeputeerde Ard van der Tuuk (2014). De titel 'Politiek Talent van het Jaar' ging al Provinciaal Statenlid voor het CDA Bas van der Ven uit Gieten (2013) en de Asser VVD-fractievoorzitter Roald Leemrijse.

Drents politicus van het jaar

Kandidaten moeten actieve Drentse politici zijn. Daarbij gaat het om Kamerleden, senatoren, gedeputeerden, Statenleden, wethouders en raadsleden. Het publiek mag een onbeperkt aantal kandidaten voordragen.
De termijn sluit op vrijdag 13 november 2015 om 12 uur 's middags. De jury zal in de daaropvolgende week de genomineerden bekend maken. Op 11 december 2015 wordt de winnaar van de titel Drents politicus van het jaar 2015 bekend gemaakt.

Drents politiek talent van het jaar


Kandidaten moeten actieve Drentse politici zijn. Daarbij gaat het om Kamerleden, senatoren, gedeputeerden, Statenleden, wethouders, raadsleden, commissieleden en duoraadsleden, mits ze in hun eerste termijn zitten. Het publiek mag een onbeperkt aantal kandidaten voordragen. De termijn sluit op 13 november 2015 om 12 uur 's middags. De jury zal in de daaropvolgende week de genomineerden bekend maken. Op vrijdag 11 december 2015 wordt de winnaar van de titel Drents politiek talent van het jaar 2015 bekend gemaakt.
Over de nominaties van de jury kan niet gecorrespondeerd worden.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.