SP: Investeer tien miljoen in regionale media en snijd in aantal voorlichters

De SP maakt zich zorgen over de verschraling bij regionale media (f
De SP maakt zich zorgen over de verschraling bij regionale media (f © arhief RTV Drenthe
DEN HAAG - Er moet 10 miljoen euro worden geïnvesteerd in de regionale media. Dat geld moet maar weggehaald worden bij de voorlichtingsapparaten van het Rijk. Dat vindt de SP.
Kamerlid Jasper van Dijk brengt dat vanavond in tijdens een debat in de Tweede Kamer over de media. Het debat is om half acht begonnen.

Verschraling

"Wij hebben grote zorgen over de regionale nieuwsvoorziening. We zien al jaren een proces van verschraling, vooral bij de kranten. Een kerntaak van de democratie wordt zo verwaarloosd, namelijk de controle op de macht'', klaagt de parlementariër.

Toename aan voorlichters

"Intussen zien we een massale toename van het aantal voorlichters en communicatiemedewerkers. De verhouding journalist - voorlichter zou inmiddels één op drie zijn. Inwoners krijgen dus steeds meer propaganda voorgeschoteld in plaats van onafhankelijke nieuwsvoorziening. En dat terwijl de taken van lokale overheden alleen maar toenemen'', waarschuwt Van Dijk.

Zorgen

De Drentse gedeputeerde Ard van der Tuuk gaf eerder vandaag al aan dat de provincie zich zorgen maakt over het voortbestaan van RTV Drenthe. Dat heeft te maken met de kabinetsplannen om 17 miljoen euro te bezuinigen op de regionale omroepen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.