Provincie in actie tegen windmolenplannen minister Kamp

De provincie Drenthe komt in actie tegen de windmolenplannen van minister Kamp (Rechten: archief RTV Drenthe)
De provincie Drenthe komt in actie tegen de windmolenplannen van minister Kamp (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Minister Kamp van Economische Zaken toont te weinig ambitie als het gaat om de zoektocht naar nieuwe technieken voor windenergie. Dat schrijft de provincie Drenthe in een brief aan de minister.
De brief is een reactie op het zogenoemde voorontwerp inpassingsplan. Daarin staat waar de windturbines van de windparken in de Veenkoloniën komen en welk effect dat heeft op de omgeving. Het effect is volgens de milieu effect rapportage, de MER, niet groot.

Plan moet worden aangepast

De provincie is het daar niet mee eens. Drenthe heeft een brief opgesteld met verschillende punten die moeten worden aangepast.
Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inbouwen van Drouwenermond met windturbines. De windmolens komen bovendien te dicht bij de LOFAR antenne van sterrenkundig instituut Astron te staan. En de afstand tussen de windmolens en de huizen bij Nieuwediep-Musselkanaal is veel te klein.

Grotere windturbines

Maar vooral het feit dat de minister niet kijkt naar technisch betere en grotere windturbines stoort de provincie. Op die manier kunnen er minder windmolens worden gebouwd met dezelfde opbrengst. Dat geeft Drouwenermond lucht en levert minder overlast op.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.