Gieten krijgt mogelijk dertig zorgwoningen

GIETEN - De gemeente Aa en Hunze overweegt een plan voor dertig sociale woningen te steunen op locatie Vlieghuis tegenover zorgcentrum Dekelhem in Gieten.
Alleen met ondersteuning van de gemeente kunnen de woningen worden gerealiseerd. De gemeente denkt erover om de grond te kopen en die via een erfpachtconstructie te verhuren aan ontwikkelaar Woonzorg Nederland. Dat bleek tijdens een commissievergadering van de gemeente Aa en Hunze.

Zorgaanbod uitbreiden

Zorgcentrum Dekelhem wil het aanbod graag uitbreiden in Gieten en als dit niet kan, is het onzeker of het zorgcentrum op termijn blijft bestaan in het centrum. De exploitatie van dertig nieuwe sociale woningen waarbij bewoners zelf de benodigde zorg in kunnen kopen krijgt Woonzorg Nederland niet rond. Met de erfpachtconstructie zou uitbreiding wel haalbaar zijn.

'Puist in het centrum'

Volgens wethouder Henk Heijerman is het belangrijk dat de zorgwoningen er komen. “Als het niet doorgaat kijken we nog jaren aan tegen een puist in het centrum. De huidige leegstaande gebouwen zijn gevoelig voor brandstichting en hangjongeren,” aldus de wethouder.
De gemeenteraad moet nog een beslissing nemen over de steun aan het project via een erfpachtconstructie.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.