Catawiki wint de Fast50: omzetgroei fenomenaal

ASSEN - Het internetveilingbedrijf Catawiki uit Assen is de winnaar van de Technology Fast50 Award. Dat is de jaarlijkse hitlijst met de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland.
Vanavond is Catawiki uitgeroepen tot winnaar tijdens een gala in de Media Centrale in Groningen. 

Abnormaal hoge omzetgroei
Catawiki scoorde een abnomaal hoge omzetgroei van meer dan 45.000 procent. Sinds het bestaan van de Fast50 Award in 2008, wat een initiatief is van Deloitte, is zo'n enorme groei niet voorgekomen. De winnaar van vorig jaar had een omzetgroei van 5000 procent.

Op zolderkamertje
Catawiki is een online veilinghuis voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Het bedrijf begon in 2008 op een zolderkamertje. Inmiddels zit het in Assen, na een forse groei, op de bovenverdieping van het stadhuis. Ook heeft het een kantoor in Amsterdam en opereert het vanuit Belgie, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Lees ook: Catawiki gaat internationaal: van Assen naar China

René Schoenmakers, de oprichter en mede-eigenaar van Catawiki, zegt: "We hebben ons hoge groeipercentage te danken aan onze 250 talentvolle mensen. Op dit moment is Catawiki nog heel erg op Europa gericht, maar we willen ons online veilinghuis ook wereldwijd bekend gaan maken."

Prachtige winnaar
Martin Wabeke, programmaleider van de Technology Fast50: "Catawiki is een prachtige winnaar. Ze bestaan nog maar enkele jaren, doen voor het eerst mee met het Deloitte Technology Fast50-programma en veroveren meteen de eerste plaats met een fenomenaal groeipercentage."

Met zijn wekelijkse veilingen trekt Catawiki miljoenen bezoekers per maand. Wabeke: "We zullen ze blijven volgen en hopen dat we hiermee wederom een Fast50-winnaar hebben die zowel nationaal als internationaal doorgroeit.”

Supertrots
De Asser wethouder Maurice Hoogeveen van economische zaken is supertrots op het bedrijf. "Ja, dit is geweldig mooi natuurlijk. Helemaal als je hoort hoe enorm de groei is, ten opzichte van de andere technologiebedrijven. Ik ben er dan ook trots op dat wij dit bedrijf in onze stad hebben." 

De Deloitte Technology Fast50 is een verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland en is het leven geroepen om de uitzonderlijke prestaties van deze bedrijven te erkennen. De selectie vindt plaats op basis van de percentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar.
Meer over dit onderwerp:
Catawiki Assen online veilinghuis
Deel dit artikel: