2J: Noordscheschut knokt zich voorbij Drenthina

VOETBAL - Noordscheschut blijft in het spoor van koploper Gorecht door in Emmen met 3-2 van Drenthina te winnen. Makkelijk ging dit echter niet. De ploeg van trainer André Mulder kwam twee keer op achterstand, maar knokte zich na rust voorbij de Emmenaren. Danny Kiekebelt scoorde twee minuten voor tijd de winnende treffer.
In een matige eerste helft nam Drenthina na negen minuten de leiding. Kees Plaatje strafte slecht verdedigen af. Twee minuten later miste Plaatje een grote kans om de score te verdubbelen.
Noordscheschut leed veel balverlies en kwam niet in de wedstrijd. De gelijkmaker kwam na bijna veertig minuten voetballen uit de lucht vallen. Dennis Hooijer zette goed door en schoot beheerst binnen.

Strafschop

De warrig fluitende scheidsrechter Van der Hoek zag vlak voor rust een overtreding van Drenthina over het hoofd en in de tegenaanval floot de scheidsrechter voor een overtreding van doelman Zinger in de zestien meter. De strafschop was terecht en Zinger mocht van geluk spreken met slechts een gele kaart. Thom Alders bepaalde de ruststand op 2-1.
Na rust kwamen de bezoekers energieker uit de kleedkamer en Roy Hooijer Jzn. scoorde uit een pass van doelman Zinger. Drenthina stond zwaar onder druk en kreeg alleen via Mark Lubberts nog een grote kans. Zijn schot werd door Melvin Mol van de doellijn gehaald. Vlak voor tijd was het invaller Danny Kiekebelt die Noordscheschut de overwinning bracht.
Volgende week ontvangt Noordscheschut koploper Gorecht, dat nog geen puntverlies leed deze competitie.

Overige uitslagen 2J

NEC Delfzijl - The Knickerbockers 0-1
Klazienaveen - ZZVV 3-0
SC Rouveen - DESZ 0-2
LTC - De Weide 1-3
ZFC Zuidlaren -- FC Meppel 1-5
Gorecht - DZOH 5-1

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.