Bouw zonnepark 2e Exloërmond begonnen: 'Dit is ook voor ons bijzonder'

2E EXLOËRMOND - Belgische experts zijn begonnen met de bouw van een anderhalf hectare groot zonnepark op het land van boer Henk Piel in 2e Exloërmond. Het park kan vanaf eind dit jaar 400 huishoudens van stroom voorzien.
De bouw van het zonnepark, dat ongeveer een meter boven de grond wordt opgebouwd, kent een lange voorgeschiedenis. Piel liep al jaren met het plan rond, maar het regelen van vergunningen en subsidies bleek toch lastiger dan gedacht.
De eigenaar verhuurt de grond nu aan Zonnepark Drenthe en GroenLeven coördineert de bouw van de 4300 zonnepanelen.

Veldproject

Joop Andreae van GroenLeven vertelt dat de bouw voorspoedig verloopt. "Het is ook voor ons bijzonder, het is ons eerste veldproject. We waren ook betrokken bij de aanleg van zonnepanelen bij Scholtenszathe bij Klazienaveen, maar daar liggen de meeste panelen op het dak en is er maar een kleine veldopstelling."

Vraag neemt toe

De vraag naar grootschalige zonneparken neemt volgens Andreae flink toe, ook omdat er veel weerstand is tegen windmolens. "Ik wil me niet in politieke discussies mengen, maar een mix van wind en zon is eigenlijk de beste combinatie."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.