Nabestaanden echtpaar Veenendaal boos om documentaire

ASSEN - De nabestaanden van het vermoorde echtpaar Veenendaal uit Exloo zitten absoluut niet te wachten op een documentaire die over hun zaak wordt gemaakt.
Hun advocaat Richard Korver vertelde dat tijdens de zitting. Ook de nabestaanden zelf gaven dat al aan tijdens de slachtofferverklaringen. Toen gaf Admilson R. zelf al aan niet meer mee te werken aan de documentaire.
Vanmiddag gaf ook Marcos aan niet meer mee te werken.

Documentaire

Twee medewerkers van de NCRV filmen een documentaire over de zaken Berend Smit en het echtpaar Veenendaal. Daar werkt ook Wim Anker, de advocaat van Marcos R. aan mee. Ook hebben ze met de twee broers gesproken.

Contract

Volgens de medewerkers van de NCRV hebben zij een contract met Admilson en Marcos waarin staat dat zij mogen uitzenden wat al opgenomen is. Of zij dat alsnog gaan uitzenden is niet duidelijk. Ook is nog onbekend of advocaat Anker nog wel meewerkt aan de documentaire.

Schadevergoedingen

Nabestaanden konden vandaag ook vorderingen indienen. In totaal is er voor ruim tweehonderd duizend euro aan vorderingen ingediend. Het gaat dan om kosten die gemaakt zijn voor bijvoorbeeld de uitvaart en de notariskosten.
Daarnaast dienen de kinderen van het echtpaar Veenendaal een vordering in voor immateriële schade. Dat gaat het om het verlies dat zij lijden nu hun ouders er niet meer zijn.
De rechtszaak tegen de twee broers gaat op maandag 26 oktober verder. Dan wordt ook de eis bekend.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.