Ook horeca in Assen wil graag vier dagen TT-feest

ASSEN - Ze willen graag naar vier dagen TT-Festival in 2016. De Horeca in Assen is er klaar voor en ze zien volop kansen.
Horecaonderneemster Henriëtte Maas van Hotel de Jonge is zeer positief over het voorstel van de gemeente. En ook ondernemer Marcel Udinga van Asser Producties ziet een extra festivaldag op de zaterdag als welkome aanvulling op het huidige TT-Festival.
Beide ondernemers regelden het afgelopen TT-feest op meerdere vermaakpleinen in de Asser binnenstad muziekoptredens. Volgens beide is het geen probleem om die podia nog een extra dag te vullen. Udinga. "Ik kan wel voor zes dagen muziek regelen als het moet."

Races op zondag

De TT-races zijn in 2016 voor het eerst op zondag. Daardoor kan het TT-feest in de stad van woensdag tot en met zaterdag worden gehouden. Vandaag, bij de evaluatie van het TT-Festival 2015, werd bekend dat wethouder Ruud Wiersema dat ook graag wil.
En ook procesmanager Arjen Mewe van het afgelopen TT-feest adviseert, om de zaterdag als vierde festivaldag erbij te pakken.
Volgens de Asser horecaondernemers past de uitbreiding met een extra vierde dag ook bij het ambitiedocument dat een paar jaar geleden al voor het TT-Festival werd vastgesteld. Daarin is afgesproken om het motorfeest langzamerhand uit te laten groeien tot een feestweek. "Met de zaterdag erbij is dit nu een mooie eerste stap", aldus Henriëtte Maas.
Kostenvoor horeca
Wethouder Wiersema vindt het geen vanzelfsprekendheid dat de extra kosten voor een vierde festivaldag bij de gemeente komen te liggen. Hij kijkt daarbij vooral naar de horeca, omdat die ook meer opbrengsten krijgen. De horecaondernemers vinden dat geen probleem. Ze verwachten met de zaterdag erbij veel meer publiek naar de stad te trekken, zowel internationale gasten als gezinnen. Wel hopen ze ook op financiele bijdragen van provincie, TT Circuit en het MKB Assen.

Zo snel mogelijk aan de slag

Ook willen ze graag inhoudelijk zo snel mogelijk aan de slag met het TT-Festival van 2016, vooral nu er een extra dag bijkomt. Daarom moet de gemeente Assen snel beslissen over de definitieve opzet van de organisatie voor het komende festival, zo vinden ze. "Wij staan in de startblokken voor 2016."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.