Inwoners Oosterhesselen zijn kwaad over asielzoekerscentrum

OOSTERHESSELEN - Een flink aantal inwoners van Oosterhesselen heeft vanavond de bijeenkomst over het beoogde asielzoekerscentrum in het dorp vroegtijdig verlaten.
Sommigen waren boos dat er geen ruimte was om vanuit de zaal vragen te stellen of in discussie te gaan.

'Het lijkt nergens op'

Honderden mensen waren naar de sporthal gekomen en kregen een terugblik op het proces en uitleg over de concept bestuursovereenkomst met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Alleen bij speciale stands in de vier hoeken konden de bezoekers specifieke vragen stellen. "Het lijkt nergens op, het is verdeel en heers", aldus een man in de zaal.

'Alles is blijkbaar al besloten'

Het vertrouwen in het gemeentebestuur lijkt er bij een deel van de inwoners van Oosterhesselen niet groter op geworden. "Ze willen de discussie niet met ons aan. Alles is blijkbaar al besloten'', reageert een vrouw.

Maximaal 400 vluchtelingen

Het college van B en W heeft het COA laten weten maximaal 400 vluchtelingen te willen opvangen op het voormalige conferentieoord De Klencke. De klankbordgroep had aangedrongen op een gefaseerde instroom, maar die wens is niet ingewilligd. Eind deze maand praat de gemeenteraad van Coevorden nog over de afspraken die met het COA zijn gemaakt. Daarna begint het traject van het aanvragen van vergunningen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.