Open dag bij schietvereniging Beilen moet imago verbeteren

Mensen kunnen zelf ook een schietpoging wagen (Rechten: pixabay.com)
Mensen kunnen zelf ook een schietpoging wagen (Rechten: pixabay.com)
BEILEN - Mensen een goed beeld geven van de schietsport. Dat is het doel van een open dag bij de schietvereniging in Beilen.
"In het verleden zijn er natuurlijk incidenten geweest, waarbij de schietsport in een heel vervelend daglicht is komen te staan. Voor ons is dit de manier om eens te laten zien dat we op een heel andere manier bezig zijn met de schietsport", vertelt voorzitter Jan Kiers.

Screening

Alle leden van de vereniging zijn vooraf gescreend. "Je bent verplicht om vooraf een verklaring omtrent gedrag aan te leveren. Alle mensen krijgen bij ons een opleiding. Bij het goed afleggen van dat geheel, kun je lid worden bij de vereniging."
Tijdens de open dag vandaag zijn er diverse demonstraties, met onder meer een klein kaliber geweer, een groot kaliber geweer en met een militair geweer. Mensen kunnen ook zelf een schietpoging wagen.

Zoektocht leden

De schietvereniging in Beilen bestaat uit zo'n 85 leden. De jongste is 18 en de oudste 83. "We streven naar een ledenaantal van honderd. Vandaar ook de open dag, om te kijken of er nog geïnteresseerden zijn om lid te worden bij onze vereniging", aldus voorzitter Kiers.
Wie overigens lid wil worden, hoeft niet zelf een wapen te hebben of aan te schaffen. "De vereniging heeft voldoende uitdagende mogelijkheden om te schieten zonder in het bezit te zijn van een eigen wapen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.