Hoop gloort voor glasvezelinitiatieven buitengebied

HOOGEVEEN - Het lijkt er goed uit te zien voor de glasvezelprojecten in Drenthe. KPN heeft zich nog niet bij de provincie gemeld, om mee te doen in de regio Hoogeveen.
Eind vorige week had het bedrijf
of het in Pesse, Stuifzand en Fluitenberg wil meedingen naar snel internet.

Bemoedigend?

Hoewel het bedrijf zich nog niet bij de provincie heeft gemeld, wil Peter de Vries van het glasvezelinitiatief Sterk Midden-Drenthe nog niet te vroeg juichen. "Er is nog geen antwoord van KPN. Dat is natuurlijk merkwaardig. Misschien ook bemoedigend."

Onderuit halen

KPN heeft een techniek waarbij glasvezel wordt gecombineerd met bestaande telefoonlijnen, om ook in de buitengebieden snel internet te krijgen. Maar volgens de in totaal zo'n dertig Drentse burgerinitiatieven, worden hun plannen daarmee onderuit gehaald.
Als KPN als marktpartij meedoet, kunnen de burgerinitiatieven geen goedkope lening meer krijgen, omdat dit dan oneerlijke concurrentie is.

Juichen of teleurstelling?

"Ik denk dat je niet eerder moet juichen of teleurgesteld moet zijn, voordat definitief een antwoord is gekomen", aldus De Vries in het Radio Drenthe-programma Cassata. "Want ook al komt KPN met een voorstel, dan nog moet blijken of de bevolking daarin geïnteresseerd is."
KPN heeft tot op heden nog geen antwoord op onze vraag gegeven of ze al dan niet meedoet rond Hoogeveen. Officieel is de termijn daarvoor nu verstreken.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.