Wallaby gestorven na aanval van emoe: dierenweide zoekt nieuw maatje

BEILEN - Ze zijn er stil van, de medewerkers van Dierenweide Stroomdal in Beilen. Hun wallaby Melbourne werd vanochtend dood aangetroffen.
Een wallaby is een kleine kangoeroe. In de Dierenweide in Beilen hadden ze er twee: de jongste Melbourne en zijn maatje Sydney.

Stressgevoelig
Volgens verzorger Frits Noorman is Melbourne waarschijnlijk gestorven door stress. "Hoogstwaarschijnlijk is hij de dood ingejaagd door een emoe", laat hij weten op Facebook. "Vanmorgen was het weer raak, weer ging een emoe jagen op de wallaby. Wallaby's zijn nu eenmaal stressgevoelig. Als dierverzorger kun je maar één ding doen, emoes erbij weg en proberen rustig te blijven."

De emoes zijn na het incident overgeplaatst naar een ander deel van de Dierenweide, waar ook de damherten lopen. Wallaby Sydney loopt tussen de schapen.

Nieuwe wallaby
Volgens de verzorgers is een nieuwe wallaby erg welkom in Beilen. "Hoe graag wij ook minimaal twee op onze dierenweide zouden willen laten lopen, is het voor ons financieel niet haalbaar een nieuwe wallaby (175 euro) aan te schaffen."

Een van de bezoekers van de dierenweide besloot hierop een actie te starten: Een maatje voor Sydney. Op de Facebook-pagina wordt opgeroepen geld te doneren voor een nieuwe wallaby, zodat Sydney niet meer alleen is. De eerste donaties zijn al binnen. Verzorger Noorman is "apetrots".
Deel dit artikel: