Handtekeningen gezet: voormalig gemeentehuis Havelte verkocht

HAVELTE - Het is nu officieel. Het voormalig gemeentehuis is Havelte is verkocht. Woonzorg De Berkenhof is van plan om twintig woonzorgappartementen in het pand te bouwen.
Het pand is via een bod 'met gesloten envelop' in de verkoop gegaan. De gemeente heeft daaruit het beste bod met het beste plan gekozen. Woonzorg De Berkenhof had de beste papieren en met een bod van 450.010 euro hebben zij het pand gekocht.

Verbouwing

Aan de buitenkant van het pand zal er niets veranderen. Alleen de binnenkant wordt grondig verbouwd. Meta Kroon en Jacqueline Smit zijn de nieuwe eigenaren van het pand. "Het is een oude boerderij en de voorkant is nog echt een rijksmonument. Dus al die oude dingen zitten er nog in", zegt Kroon.

'Gemeente was enthousiast'

"De gemeente heeft natuurlijk erg goed gekeken naar alle initiatieven en zijn ook bij ons langsgekomen. De gemeente was erg enthousiast", vertelt Kroon. "We zeiden natuurlijk al hoe huiselijk onze andere vestigingen waren, maar nu hebben ze dat met hun eigen ogen kunnen zien."
Smit en Kroon hopen volgende zomer hun nieuwe vestiging te kunnen openen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.