Geertje Hoekstra haakt af bij Jong Oranje

Geertje Hoekstra aan de bal (Rechten: Henk Slagter)
Geertje Hoekstra aan de bal (Rechten: Henk Slagter)
KORFBAL - Geertje Hoekstra is niet meer beschikbaar voor Jong Oranje. De 22-jarige speelster van DOS’46 geeft de voorrang aan haar studie en kan die niet langer combineren met het spelen voor haar club en het nationale team.
'Het was een moeilijke beslissing'
Geertje Hoekstra studeert rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar hbo-opleiding moet ze dit jaar haar pre-master halen, om daarna verder te kunnen met de master.
“Het was voor mij een moeilijke beslissing, maar ik heb op dit moment geen andere keuze. De opleiding is zwaar en vraagt veel tijd. Daarnaast zijn de trainingen en oefenwedstrijden van Jong Oranje altijd in de tentamenweken”, aldus Hoekstra. Door deze beslissing mist de speelster het WK dat eind juli 2016 wordt gehouden in Tsjechië.
Wel beschikbaar voor DOS’46
Geertje Hoekstra blijft wel spelen voor haar club DOS’46 uit Nijeveen. Ze is op dit moment aan het revalideren na een operatie aan de spataderen aan beide benen.
“Eind november begint de zaalcompetitie in de Korfbal League en daar wil ik heel graag bij zijn. Ik heb nu drie weken niet kunnen trainen en hoop vanaf volgende week weer te kunnen aansluiten bij de groep,” aldus een strijdbare Hoekstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.