Minder paarden op de Zuidlaardermarkt; geen misstanden

ZUIDLAREN - Op de Zuidlaardermarkt staan dit jaar 1128 paarden en 6 ezels. In 2014 waren dat nog 1.512 paarden en 25 ezels.
Volgens burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo hebben de handelaren er een goede verklaring voor: er worden minder paarden gefokt, waardoor de aanvoer minder is. Positief hieraan is dat de prijs per paar hoger ligt. Thijsen verwacht dat er volgend jaar een grotere aanvoer is.
Bezoekers
Vanochtend zei marktmeester Jaap Mellema dat hij hoopte op ongeveer 2.000 paarden. Hij is erg tevreden over het aantal bezoekers. "Het is schouder aan schouder. Er staat zelfs een file van hier tot de A28. Wij hebben nooit file hier, dus dat is ook een belevenis voor veel mensen. Wij zijn dik tevreden."

Geen misstanden

Volgens dierenarts Dieter Zweers zijn er geen misstanden met dieren. "De extra regels lijken te werken", zegt hij. Ook gaf hij aan het fijn te vinden dat de dierenpolitie aanwezig is.
De Zuidlaardermarkt is live te volgen op de website en via DagTV.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.