Coevordenaar onthult het leven van rockband Pink Floyd

COEVORDEN - Op tienjarige leeftijd ontdekte Wouter Bessels uit Coevorden de muziek van de Britse band Pink Floyd. De muziek liet hem eigenlijk nooit meer los en nu, op 38-jarige leeftijd, schreef hij een boek over de band.
Het gaat om een boek in de serie Rockklassiekers.

'Ik wist niet wat ik hoorde'

Bessels heeft door de jaren heen een flinke Pink Floyd-verzameling aangelegd: het gaat dan om elpees (met onder meer bijzondere uitgaven), cd's en dvd's. "Ik wist niet wat ik hoorde, toen een vader van een vriendje in 1987 een cd van de band opzette," aldus Bessels.
Biografie
Het boek is een biografie van de band en de afzonderlijke leden. Volgens Bessels is alles wat maar met de band te maken heeft, erin te vinden. Het boek bevat volgens hem bovendien uniek fotomateriaal: "En mijn boek vertelt het hele verhaal omdat de band dit jaar definitief gestopt is." Daarmee voegt 'De Som der Delen', zoals de ondertitel van het werk luidt, volgens Bessels duidelijk iets toe aan de al bestaande boeken over Pink Floyd.
Vanaf vrijdag ligt het boek over de band van de psychedelische muziek, de indringende teksten en de opmerkelijke platenhoezen in de winkel.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.