Jeugdtheater Loods13 maakt zich op voor finale Total Loss

EMMEN - Een dood meisje dat in een waterbassin staat en een jonge vrouw die sensueel met een spiegel danst. Morgen is de première van het stuk Total Loss van Loods13 Jongerentheater Drenthe in Emmen. De voorstelling komt er, dankzij een speciale subsidie.
Binnen een week hebben achttien jongeren zich het stuk eigen gemaakt. Voor het stuk doen 'oudgedienden' mee van het jeugdtheater, maar ook nieuwelingen. Iedereen mocht zich aanmelden.

Samenwerken

"We willen mensen laten ervaren dat je door samenwerken iets fantastisch kunt neerzetten", legt Eva Wortmann, artistiek leider van Loods13.

Niet het einde

Aan het begin van het jaar kreeg het jeugdtheater een subsidie van de gemeente Emmen, speciaal voor dit project. Dat Total Loss er nu bijna opzit, betekent niet het einde van Loods13, volgens Wortmann. "Die belofte staat voor twee jaar. Daarna kunnen meedraaien in de subsidiepot van 2017-2021."

Laten zien

Ook verschillende leden van de gemeenteraad zijn uitgenodigd aanwezig te zijn bij de première, in het voormalige gebouw van het Drenthe College aan de Flintstraat in Emmen. "Dit is voor ons een moment om aan de gemeente te laten zien wat we doen. Ze komen allemaal kijken gelukkig."

Kaarten

De première is inmiddels uitverkocht. Voor de andere voorstellingen zijn er nog kaarten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.