Hilda van der Heide na derde operatie weer thuis in Oranje

Hilda van der Heide wordt na haar val opgevangen (Rechten: RTV Drenthe)
Hilda van der Heide wordt na haar val opgevangen (Rechten: RTV Drenthe)
ORANJE - Hilda van der Heide uit Oranje is weer thuis. Dat vertelt een familielid tegen RTV Drenthe.
Van der Heide raakte 6 oktober gewond toen ze door een agent voor de auto van staatssecretaris Klaas Dijkhoff werd weggetrokken en
. Dijkhoff was in Oranje om zijn besluit om zevenhonderd extra asielzoekers in het voormalige Pipodorp op te vangen, toe te lichten.
Vier pennen
De inwoonster van Oranje hield een gebroken arm over aan de val. De banden in haar elleboog waren ook gescheurd. Eerder was Van der Heide al twee keer zonder succes geopereerd. Afgelopen vrijdag ging ze voor de derde keer onder het mes. "De operatie is goed verlopen", vertelt een familielid. "Ze heeft nu vier pennen in haar elleboog. Het herstel duurt nog wel zes weken en dan moet ze ook nog revalideren."
Aangifte doen
Van der Heide mag thuis verder aan haar herstel werken. Ze wil nog steeds aangifte doen tegen de agent die haar wegtrok. "We gaan het de komende week aankijken. Als ze er aan toe is, gaat ze aangifte doen", aldus het familielid van Van der Heide.
Tegen RTL Nieuws zegt Hilda van der Heide dat ze volgende week of de week erna aangifte doet. Van staatssecretaris Dijkhoff of de agent die haar voor de auto wegtrok, zou ze niets meer gehoord hebben. "Een kaartje zou welkom zijn geweest. Geen excuus, want daar menen ze toch niets van. Maar gewoon 'van harte beterschap'", citeert RTL Nieuws.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.