Inwoners Rolde willen meer informatie van gemeente over komst minderjarige asielzoekers

ROLDE - Inwoners van Rolde willen meer duidelijkheid over de opvang van 24 alleenstaande minderjarige asielzoekers (AMA's). Zij worden vanaf 1 december opgevangen op het terrein van 't Ruige Veld in Rolde.
Vanavond was er een bijeenkomst voor omwonenden, georganiseerd door de Buurtvereniging Asserstraat. Die bijeenkomst is rustig verlopen.

Veel vragen

Wel bleken dorpsbewoners nog veel vragen te hebben aan de gemeente Aa en Hunze, over onder meer het bestemmingsplan en de samenstelling van de groep jonge asielzoekers. Daarover willen de Roldenaren nog een apart overleg met de gemeente.

Brief gemeente

In een brief heeft de gemeente Aa en Hunze de inwoners van het dorp vorige week ingelicht over het plan. In die brief wordt vermeld dat de groep die 't Ruige Veld gaat bewonen, niet zonder begeleiding van het terrein mag. De minderjarige asielzoekers gaan in Assen naar school en worden daar elke dag met de bus naartoe gebracht.

Slachtoffers mensenhandel

De AMA's zijn 14 tot 18 jaar oud. Zij zijn slachtoffer geworden van mensenhandel. De groep zal 24 uur per dag begeleid worden. Nu zijn de jongeren nog ondergebracht in de beschermde opvang in Zuidlaren en Veenhuizen. Het is de bedoeling dat ze vijf jaar in Rolde blijven.

Overleg

Op 29 oktober is er een overleg tussen Stichting Dorpsbelangen Rolde, omwonenden, Jade Zorggroep en de gemeente.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.