Vader slaat man hersenschudding in Drouwenerzand: zestig uur taakstraf

Attractiepark Drouwenerzand (Rechten: archief RTV Drenthe)
Attractiepark Drouwenerzand (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Een 39-jarige man uit Scheemda, die in attractiepark Drouwenerzand een andere man een hersenschudding sloeg, kreeg daarvoor een taakstraf van zestig uur, waarvan twintig uur voorwaardelijk.
In het restaurant van het pretpark schoot de man op 19 juli flink uit zijn slof. Volgens getuigen gaf de man uit Scheemda een andere man twee harde klappen. Die leverden het slachtoffer een hersenschudding en een beschadigde zenuw in zijn hoofd op.

Verhaal halen

De aanleiding was volgens de rechter pietluttig. Het zoontje van de Scheemder had onenigheid met het zoontje van het slachtoffer. De man, die naar eigen zeggen een kort lontje heeft, haalde daarom in het bijzijn van kinderen op gewelddadige wijze verhaal bij de andere vader.

Ruzie in de zandbak

"Jullie zijn geen twee jongetjes die in de zandbak ruzie hebben om een autootje. Dit is een waardeloze vertoning, zo bent u toch geen voorbeeld voor uw kind", zei de rechter tegen de verdachte.

Spijt

De man had spijt van zijn actie, maar stelde dat de andere vader begon met duwen. Dat geloofde de rechter niet, omdat alle getuigen hem tegenspraken. De mannen vierden allebei een familiedag in het pretpark.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.