Beker: Zwartemeer verslaat Raptim na strafschoppen

VOETBAL - Zwartemeer maakte in de bekerwedstrijd tegen Raptim een 0-2 achterstand goed en won uiteindelijk na strafschoppen met 5-4 van de ploeg uit Coevorden. Leon Rijfkogel was de grote man aan de kant van Zwartemeer. De invaller maakte met twee treffers de achterstand ongedaan en schoot ook zijn strafschop onberispelijk binnen.
-

Matige eerste helft

In een matige eerste helft, viel er voor het publiek weinig te genieten. Na rust kwamen de gasten op een 0-2 voorsprong door treffers van Lars Meppelink en Fabian Greve, die de bal het laatste zetje gaf na goed werk van Robert Mulder.

Man minder

Omdat Raptim trainer Henk Veenhof al vroeg zijn wissels had verbruikt, speelde zijn team twintig minuten met een man minder toen Meppelink geblesseerd het veld moest verlaten. Zwartemeer profiteerde optimaal door twee treffers van Rijfkogel. In de slotfase werd er niet meer gescoord, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Mulder miste de eerste strafschop namens Raptim, waarna Zwartemeer geen fout meer maakte vanaf elf meter.
Klik hier voor de overige uitslagen in deze eerste bekerronde.