'Inzameling voor kerkklok Borger was een grapje'

BORGER - De marktkoopman die zaterdag in Borger geld inzamelde voor de kerkklok van Borger, heeft aangegeven dat het om een grapje ging. Dat zegt Henk Eggens van cultuurpodium Van Slag, dat concerten in de kerk houdt.
Eggens ontdekte zaterdag de inzameling op de markt, terwijl hij van niks wist. Hij werd gisteravond naar eigen zeggen gebeld door de marktkoopman. "Hij zei tegen me: je snapt natuurlijk wel dat dit een grapje was", vertelt Eggens op Radio Drenthe. "Het zou een grapje zijn van zijn kinderen, die het initiatief hadden genomen, vertelde de marktkoopman."

Lees ook: Verdachte inzameling voor kerkklok in Borger: 'Ik wist nergens van'

Een paar euro
De directeur van Van Slag kreeg te horen dat er in totaal 2,70 euro is ingezameld. "Hij zal het in een envelop stoppen en naar ons toe sturen", kreeg Eggens te horen. "Ik voel aan alle kanten nattigheid. Dit kan gewoon niet." Volgens Eggens zat er veel meer geld in de bak waarin de giften verzameld werden.

Geen aangifte
Eggens was van plan aangifte te doen tegen de marktkoopman, maar ziet daar toch vanaf. "Daar heb je heel veel werk van. Het heeft nu voldoende aandacht gehad. Ik denk dat het wel goed is zo."
Deel dit artikel: