Stelling: Het bakvirus heeft ook bij mij toegeslagen

Bent u ook aan het bakken geslagen? (Rechten: pixabay.com)
Bent u ook aan het bakken geslagen? (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Ruim 2,8 miljoen mensen keken gisteren naar de finale van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. De Groningse Sarena Solari won de strijd om de titel 'Beste thuisbakker van Nederland'.
Heel Holland Bakt is een groot succes. Het MAX-programma heeft ervoor gezorgd dat veel Nederlanders aan het bakken zijn geslagen. Supermarkten en warenhuizen
bakspullen. Ook duiken er steeds meer kook- en bakwinkels op.
Gezond?
De vraag is of al dat bakken nou wel zo gezond is. Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden zei vorige maand in het Algemeen Dagblad dat er tijdens de opnames wel wat kilootjes bij waren gekomen. "We nemen ons altijd voor om heel gezond te eten op de dagen dat we niks hoeven te proeven, maar op de een of andere manier zit je dan in een soort suikerrush", vertelde ze.
Bakvirus
Of de taart nou mierzoet of toch gezond is, Nederland bakt. De stelling van vandaag is dan ook: Het bakvirus heeft ook bij mij toegeslagen.
Leste ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/rtvdrenthe en laat uw reactie achter.
Vorige stelling
Vrijdag vroegen we u of chagrijnig wordt van de wintertijd. Ruim 61 procent was het daar niet mee eens, ruim 38 procent wel. In totaal brachten 833 mensen hun stem uit.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.