Eigenaren storen zich aan permanente bewoning vakantiepark Hart van Drenthe

Vakantiepark Hart van Drenthe (Rechten: Google Streetview)
Vakantiepark Hart van Drenthe (Rechten: Google Streetview)
ZWIGGELTE - Mag er nu gewoon gewoond worden op vakantiepark Hart van Drenthe in Zwiggelte of niet?
De Vereniging van Eigenaren wil hierop een duidelijk antwoord van de gemeente Midden-Drenthe. Het stoort eigenaren dat al jaren zeker 15 van de 140 vakantiebungalows permanent worden bewoond.

Rechtsongelijkheid

"Wij willen dat aan deze rechtsongelijkheid een einde komt", schrijft het bestuur van de vereniging aan de gemeente.
Het terrein is voor recreatie. De meeste vakantiebungalows worden verhuurd via Hogenboom Vakantieparken. Alleen een paar eigenaren met een gedoogvergunning mogen er altijd wonen. Toch zijn er volgens de Vereniging van Eigenaren veel meer huisjes voortdurend bewoond.
"De gemeente stuurt alleen een brief dat mensen er niet mogen wonen. Maar van enige handhaving is verder geen sprake", aldus de vereniging.

Twee mogelijkheden?

De vereniging geeft de gemeente twee mogelijkheden: handhaven door bijvoorbeeld dwangsommen op te leggen. "Of de recreatiebestemming opheffen en permanente bewoning door iedere eigenaar toestaan."
Dat laatste vinden eigenaren een prima oplossing: "Dan zijn de bungalows meer waard."
Verplicht inschrijven
De gemeente Midden-Drenthe geeft aan dat zij verplicht is mensen in te schrijven, ook als zij in een recreatiebungalow gaan wonen.
"Maar we schrijven ze ook aan dat ze er niet permanent mogen wonen," aldus een woordvoerster. Hoe de verdere handhaving verloopt, wordt uitgezocht. "Het college heeft zojuist besloten het beleid opnieuw tegen het licht te houden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.