'Factory Outlet Center in Assen is een gevaarlijk experiment'

ASSEN - Een Factory Outlet Center (FOC) in Assen is een gevaarlijk experiment dat de politiek niet moet aangaan. Dat zegt Binnenstadsvereniging MKB Assen in reactie op het onderzoeksrapport naar de mogelijke komst van een FOC bij het TT Circuit.
Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de gemeente Assen en de provincie, werd dinsdagavond gepresenteerd. De onderzoekers stellen dat er behoefte is aan een FOC bij het TT Circuit. De outlet zal volgens hen voldoende klanten trekken en omzet halen. Ook zouden de negatieve effecten voor de bestaande winkels in de regio beperkt zijn. Zo zouden winkels in Assen te maken krijgen met een omzetdaling van ruim 5 procent.
Zwak onderbouwd
Volgens Binnenstadsvereniging MKB Assen zijn de conclusies zwak onderbouwd. De belangenclub stelt dat mode-, sport- en schoenenwinkels er 20 procent op achteruit gaan, een omzetdaling van zo'n 6 miljoen. Volgens de binnenstadsvereniging heeft dit ook gevolgen voor bijvoorbeeld het horeca- en cultuuraanbod.

Afgeschoten

Verder had ook onderzocht moeten worden of het huidige aanbod van mode-, sport- en schoenenwinkels de regionale behoefte dekt en is de optie om een FOC in de binnenstad te plaatsen te snel afgeschoten, aldus de belangenclub.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.